Hogeschool van Amsterdam

Waarom HvA?

Je wilt je blijven ontwikkelen in je baan. Je hebt de ambitie om door te groeien in je vakgebied. En je wilt weten wat een stad als Amsterdam jou als professional daarbij te bieden heeft. Dan kies je voor een van de opleidingsmogelijkheden bij de HvA.

Drie redenen:

Je gaat praktijkgericht samenwerken

Onze opleidingen zijn bij uitstek praktijkgericht. Denken en doen komen hier samen, toepassen is key. Er is een continue uitwisseling van ervaringen tussen studenten, docenten en de bedrijven en organisaties in Amsterdam. We halen het maximale uit de wisselwerking met de stad. Bovendien bouw je zo een professioneel netwerk op in Amsterdam.

Je volgt bij de HvA niet alleen hoorcolleges, maar werkt ook in werkgroepen samen met je studiegenoten aan projecten en casussen uit de praktijk. Problemen hoef je niet alleen op te lossen, maar kun je delen zodat je andere invalshoeken krijgt. Je leert van de inzichten en ervaringen van de anderen. Wat je leert kun je bovendien direct gebruiken in je eigen werk.

Je wordt futureproof

Een diploma van de HvA staat ergens voor. Onze opleidingen staan bekend om hun praktijkgerichtheid en toepasbaarheid. Alle opleidingen van de HvA zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Die accreditatie garandeert de kwaliteit en het niveau van de opleiding. Dat weten werkgevers ook.

Maar met een studie aan de HvA verwerf je meer dan een waardevol diploma. Je verwerft inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied. En in de manier waarop de stad deze ontwikkelingen beïnvloedt en vice versa. Je vakkennis krijgt hierdoor extra diepte en inhoud. Deze kennis geeft jou een streep voor op veel andere bachelors en masters.

Kortom, met een deeltijdopleiding of cursus bij de HvA vergroot je je mogelijkheden. Zo zorg je dat je futureproof wordt. Want dat is waar wij voor staan: Creating tomorrow.

Je staat midden in de Amsterdamse praktijk

De belangrijkste ontwikkelingen vinden plaats in de grote steden. Dit geldt zeker voor Amsterdam, met zijn diversiteit aan mensen, internationaal georiënteerde bedrijven en zijn culturele klimaat gericht op vernieuwing. De Hogeschool van Amsterdam staat letterlijk en figuurlijk midden in de stad.

Als je studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, word je opgeleid voor werken in een grootstedelijke omgeving. De vele contacten met bedrijven en instellingen in de regio leveren je interessante en relevante praktijkopdrachten. Met een studie aan de HvA maak je optimaal gebruik van de veelzijdige leer- en werkomgeving die de stad Amsterdam biedt.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 3 mei 2018