Licht op Schaduwonderwijs

Symposium

De uitgaven aan bijlessen groeiden de afgelopen jaren explosief in Nederland. In sommige andere landen is het gebruik van het zogeheten schaduwonderwijs al langer wijdverbreid.

Inhoud

Wat weten we eigenlijk over de oorzaken en gevolgen van het gebruik van schaduw onderwijs?
In deze bijeenkomst presenteren we nieuw onderzoek naar de stand van de kennis over schaduwonderwijs in Nederland en wereldwijd. We gaan met elkaar in gesprek over de bevindingen én over de vragen die nog open liggen.

Speciale gast

Speciale gast is professor Mark Bray van de Universiteit van Hong Kong. Professor Bray geldt al jaren als dé internationale expert op het terrein van schaduwonder-wijs. Hij onderzocht schaduwonderwijs in tientallen landen en schreef hierover adviesrapporten voor onder meer de Europese Commissie en UNESCO.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die wil meedenken en meepraten  over dit onderwerp: van onderzoeker tot beleidsmaker en van schooldirecteur tot bijlesdocent!
De bijeenkomst vindt plaats op de Hogeschool van Amsterdam, Kohnstammzaal (Wibautstraat 2-4, Amsterdam).

Deelname aan de bijeenkomst is gratis.
Aanmelding is noodzakelijk en kan via onderstaande link:

Inloop met koffie en thee

Welkom en introductie (Louise Elffers, UvA & HvA)

Presentatie onderzoek Louise Elffers & Daury Jansen (UvA)

Presentatie professor Mark Bray (University of Hong Kong)

Panelgesprek en interactieve dialoogsessie

Afsluiting en Borrel

NWA_NRO logo's

Dit onderzoek wordt gefinancierd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek en de Nationale Wetenschapsagenda

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 3 november 2018