Onderzoeksexpositie Denim Democracy reist door Nederland

De expositie Denim Democracy reist vanaf 30 januari verder door Nederland. Bezoekers ontdekken hoe oude jeans worden hergebruikt en hoe bedrijven met behulp van nieuwe technologie├źn duurzamer denim kunnen produceren.

De expositie toont aan de hand van onderzoek van HvA-lector Lori DiVito dat ten grondslag ligt aan het project Alliance for Responsible Denim (ARD) het belang van samenwerking tussen concurrenten bij een duurzame productie aan, en op wat voor manier deze effectief in te zetten is. Naast lezingen over dit onderwerp staan bruikbare workshops voor consumenten van jeans op het programma tijdens de rondreizende tentoonstelling.

Vervolg reizende expositie

Denim Democracy heeft enkele locaties in Amsterdam aangedaan en gaat verder met de reizende expositie.

Van 30 januari tot en met 13 februari strijkt Denim Democracy neer bij de Hogeschool van Amsterdam op de locatie Fraijlemaborg. Hierna trekt de expositie verder naar de Hogeschool Saxion in Enschede van 25 februari tot en met 8 maart.

De denimindustrie is volgens de Alliance for Responsible Denim immens en proberen die te veranderen kan ontmoedigend zijn. Positieve veranderingen zijn echter gaande en Alliance for Responsible Denim nodigt belangstellenden uit om op een tastbare manier getuige te zijn van die veranderingen. Landschapsarchitect en storyteller Karena Codona van Sofix Design Studio tekent voor het ontwerp van de expositie.

Gepubliceerd door  CAREM 22 februari 2019