Brandende Kwesties: Weeshuistoerisme

Stage in een weeshuis: Goed bedoeld, slecht idee?

Tijdens je opleiding stagelopen of vrijwilligerswerk doen met kinderen in het buitenland? Dat klinkt fantastisch! Je gaat op avontuur en helpt kinderen. Of toch niet? Draag je niet onbewust bij aan hechtings- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen? Jouw bezoek als westerling in een onbekende omgeving kan misschien wel meer kwaad doen dan goed. Moet de HvA dit soort stages eigenlijk wel faciliteren? Kom en praat mee tijdens de Brandende Kwesties!

Dinsdag 26 februari, 17.30 - 18.30 uur, FLOOR-tribunes, Kohnstammhuis

Deze Brandende Kwesties is georganiseerd door SeSi Community Center van Social Work en International office van FMR.

• 17:00 uur – inloop
  • 17:30 uur – introductie
  • 17:35 uur – mini-college met Patricia Nieuwenhuizen
  • 18:00 uur – Interview met studenten die een weeshuisstage hebben gelopen
  • 18:10 uur – Q&A met Patricia Nieuwenhuizen

Patricia Nieuwenhuizen

Onze spreker

Patricia Nieuwenhuizen werkt voor Better Care Network Netherlands (BCNN), een netwerk van acht kinderrechtenorganisaties, waaronder Unicef en Defence for Children. Zij zet zich in voor betere zorg voor kinderen die om wat voor reden ook, niet bij hun ouders kunnen opgroeien. BCNN roept jongeren op om geen stage te gaan lopen in een weeshuis. Over het waarom, daarover hoor je meer tijdens het mini-college. Naast BCNN werkt ze voor Wereldkinderen, waar ze lokale partners in negen landen over de wereld ondersteunt in het geven van een thuis aan kwetsbare kinderen. Patricia werkte voor verschillende ontwikkelingsorganisaties, waarover VSO en Mensen met een Missie. In haar vrije tijd zet ze zich in voor organisaties die straatkinderen in India een betere toekomst geven.

Wayra Kowsoleea

Onze host

Wayra Kowsoleea liep stage bij VN-kinderrechtorganisatie UNICEF in Benin en lobbyde voor meisjesrechten bij Plan Nederland. Voor journalistiek platform OneWorld publiceerde zij artikelen over de oorzaken en consequenties van vrijwilligerstoerisme. Momenteel werkt Wayra voor ondernemingsorganisatie MKB-Nederland.

Gepubliceerd door  FLOOR 21 februari 2019