Make America Great Again

De Amerikaanse congresverkiezingen

Amerika heeft gestemd! Hoe diep zijn de wonden van Trump na het verlies van 6 november? Kom naar Make Amerika Great Again en praat mee met o.a. Eelco Bosch van Rosenthal (televisiejournalist) en Kirsten Verdel (Amerikadeskundige).

De Amerikaanse congresverkiezingen

Op dinsdag 6 november koos de bevolking hoe de verdeling zal zijn in de Senaat (vergelijkbaar met de Eerste Kamer) en het Huis van Afgevaardigden (vergelijkbaar met de Tweede Kamer). In tegenstelling tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die om de vier jaar zijn, wordt het Congres namelijk om de twee jaar gekozen. Dit gebeurt altijd in het begin van november, op een dag die toepasselijk 'Election Day' wordt genoemd. Hoe reageren de kiezers op de laatste politieke stappen en de economische groei? En wat gebeurt er na de Election Day?

Volgt!

Eelco Bosch van Rosenthal

Kirsten Verdel

• Eelco Bosch van Rosenthal studeerde Amerikanistiek in Groningen. In 2007 werkte hij in Washington als correspondent voor de NOS. De presidentverkiezingen in 2012 waren zijn laatste klus in de VS. Sinds de zomer van 2016 presenteert hij Nieuwsuur en in het najaar van 2016 was de door hem gepresenteerde reisdocumentaireserie Droomland Amerika bij de VPRO op NPO 2 te zien. Naast zijn werk voor de NOS schrijft hij over Amerika in diverse media.

• Kirsten Verdel is Amerikadeskundige, politica en publiciste. Tijdens de  presidentsverkiezingen van 2008 schreef zij stukken over haar belevenissen voor Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad. Ook was zij te horen op BNR Nieuwsradio en Radio 1 over de voortgang van de campagne. Januari 2009 bracht zij het boek 'Van Rotterdam naar het Witte Huis' uit over haar tijd in het campagneteam van Obama.

Kom je ook?

Zoals alle evenementen van FLOOR is Make America Great Again ook gratis. Laat ons alvast weten dat je komt en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 7 november 2018