Digitale Media en Creatieve Industrie

Vanuit onze campus in het hart van Amsterdam leidt de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) studenten op voor een breed, internationaal werkveld. We zijn onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam en bieden zeven bachelor- en masteropleidingen aan. We zijn actief op het gebied van media, communicatie, digitaal design, ICT en mode. Studenten kunnen hun opleiding interdisciplinair vormgeven.

FDMCI heeft nauwe banden met de creatieve industrie en een groot netwerk aan partnerinstellingen over de hele wereld. In ons Kenniscentrum volgen onderzoekers de digitale en technologische invloeden op onze maatschappij, en op Amsterdam in het bijzonder. Een diverse groep van ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers - verenigd in de Digital Society School - vormt daarnaast de wereld van morgen door innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema's. Datzelfde doet de Knowledge Mile, een initiatief van het Amsterdam Creative Industries Network.

Benieuwd wat wij precies op creatief en digitaal gebied doen? Bekijk dan het filmpje (Engelstalig).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 april 2019